Din juriu au făcut parte peste 100 de persoane proprietari de plantații de boabe de cacao, ciocolatieri, somelieri, scriitori, cofetari, bucătari, experți în alimentație, ziariști, blogeri. Ei au avut de ales dintre cele peste 200 de produse finaliste. În competiție au fost înscrise ciocolate produse în Ecuador, Danemarca, SUA, Franța, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Mexic, Marea Britanie, Islanda, Venezuela, Columbia, Taiwan, Brazilia, Ungaria, Germania, Elveția, Italia, Argentina, Finlanda, Belgia, Africa de Sud și Japonia.
Concursul a avut mai multe categorii, fiind premiate cea mai bună ciocolată neagră, cea mai bună ciocolată cu lapte, dar și cele care oferit alternative la zahăr, cele cu arome, albe, cu umpluturi, cu bucăți întregi de fructe sau nuci, cremele de ciocolată, pralinele, cele cu caramel și umpluturile.
În urma degustărilor, câștigătoare absolută a ieșit Chuncho 70%, o ciocolată produsă artizanat de Shattell Chocolate din Peru. La categoria ciocolată cu lapte premiul a mers la suedezii de la Tobago Estate Chocolate care în colaborare cu François Pralus au creat ciocolata Laura.
Citește continuarea pe Gustarte!